Ervaringsverhaal Leroy - Knie

In maart 2019 scheurde ik mijn voorste kruisband af bij een wedstrijd voetballen. Vanaf daar begon mijn revalidatietraject:


Ik wilde dat ik een goede match zou zijn met de fysiotherapeut. Een kruisbandrevalidatie is een langdurend traject. Joyce was vanaf het begin heel benaderbaar. Ik kon zonder afspraak de praktijk binnen lopen, daar kreeg ik de ruimte om mijn blessure uit te leggen. Joyce kwam vervolgens bij mij thuis om te trainen voor de operatie, het is namelijk erg lastig om je te verplaatsen. Je krijgt een duidelijke, goede uitleg waarin je je eigen doelen centraal kunt stellen.
De eerste trainingen bestonden uit kleine stukjes wandelen in combinatie met krachttraining. Je kunt namelijk bijna geen gewicht verplaatsen als je de voorste kruisband hebt afgescheurd. Voor iedere training krijg je opnieuw de tijd om te vertellen of er bijzonderheden zijn, dit maakt dat je ervaart dat je in goede handen bent en langzaam weer wat vertrouwen kunt krijgen in je eigen lichaam.
Toen kwam de operatie, deze verliep goed. Een aantal dagen later kwam Joyce opnieuw langs en doordat we al goed hadden getraind, konden we een goede start maken. Eerst een stukje wandelen met krukken en een oefenschema voor thuisoefeningen om de knie weer belastbaar te krijgen. Na enkele weken, kon ik weer naar de praktijk komen. Daar deden we steeds meer trainingen op het gebied van kracht, balans, sprinten en springen. 
Joyce verzint ook leuke oefeningen die afstemmen op je doelen. Vanaf het moment dat ik weer tegen een bal kon trappen hebben we voetbaloefeningen gedaan tijdens de trainingen. Dit zorgde ervoor dat ik de training leuk vond en daardoor makkelijker kon volhouden. Het mentale aspect van de revalidatie was voor mij erg zwaar. Dat je jezelf iedere dag moet motiveren om opnieuw de oefeningen te doen of naar de training te gaan. Joyce herkent die momenten en neemt de tijd om te luisteren als het even tegen zit. Op sommige momenten deden we dan even geen training. Dan kreeg ik bijvoorbeeld een sportmassage voor de knie. 
Nu een jaar verder ben ik volledig hersteld van de blessure en heb ik weer vertrouwen in mijn lichaam. Ik heb de eerste voetbaltrainingen gehad en ben blij dat ik het revalidatietraject bij fysiotherapie with Joy heb gevolgd.

Recensies

Sylvia - Schouder

Ontzettend fijne fysio. De persoonlijke benadering is erg fijn waardoor je je op gemak voelt, ze luistert goed naar je klachten en helpt je goed op weg naar je herstel! Super mooie praktijk met een gezellige sfeer.

Anoniem - Onderarm

Joyce is erg professioneel, ze luistert heel goed naar je wat je verteld over je pijnklachten. Ze heeft mij snel en met succes behandeld, ik kwam bij haar binnen met ernstige pijnklachten in mijn arm. Ze begon gelijk op de eerste afspraak al met de behandeling en verlichtte gelijk mijn pijnklachten, wat een verademing was dat. Na de behandeling kreeg ik oefeningen mee om thuis mijn arm verder te trainen, en ik kreeg een heel goed advies mee om te voorkomen dat ik weer opnieuw dezelfde pijnklachten zou krijgen. Inmiddels een aantal weken verder na de behandeling ben ik nog steeds pijn en klachtenvrij. Hartelijk dank Joyce voor jouw vriendelijke en zeer professionele hulp! Mvg.

Enya - Schouder

Professionele begeleiding en hulp voor mijn schouderblessure!

Rob - Lage rug

Prima fysiotherapeute weet waar ze mee bezig is en levert goed resultaat. 

Anoniem - Knie

Ik heb een goede behandeling bij Joyce mogen ervaren. Zij is ervaren, bekwaam en zeker klantvriendelijk. In korte korte tijd had ik geen klachten meer. Bedankt Joyce, ik ben zeer tevreden.

Dieneke - Schouder

Je kunt haar altijd bellen!! Is ze bezig dan belt ze terug. Vriendelijk en aardig, gewoon een prachtig mens.

Ervaringsverhaal Annemieke - Achillespees ruptuur

In oktober 2019 heb ik bij het squashen een achillespeesruptuur opgelopen. Na zeven weken in het gips begon mijn revalidatietraject bij Fysio with Joy. Tijdens het intakegesprek, in december, bespreek je het traject en je doelen. Mijn doelen zijn weer squashen, mountainbiken en misschien korfballen. Dat betekent een lang traject van revalideren. Twee keer per week naar Joyce en alle overige dagen je oefeningen thuis doen die je van Joyce meekrijgt.

 

Toen kwam corona op ons pad. Fysio praktijken moesten sluiten. Hoe nu verder? Samen hebben we gekeken wat de beste oplossing was. Want beiden wilde niet dat het revalidatietraject stagneerde. Joyce denkt op zo’n moment in mogelijkheden en dat is wel fijn. Daarom thuis verder met de revalidatie. Maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar. Tijdens deze periode hebben we buiten kunnen trainen. Iedere keer hadden we lekker weer😊. 

Tijdens de revalidatie hadden Joyce en ik vaak dezelfde mening over bepaalde oefeningen, vooruitgang of stagnatie in het traject. Heb je het even moeilijk om je te motiveren voor de oefeningen thuis. Dan was Joyce er om mee te denken hoe hier doorheen te komen. Want dit revalidatie traject vergt veel doorzettingsvermogen van jezelf. Dan is het fijn als iemand je even de lichtpuntjes laat zien. Daardoor kan je weer verder.

Na vijf maanden van revalideren mocht ik gaan mountainbiken. Dat is een stap in de goede richting. De eerste paar keren was het even aftasten hoe de achillespees zou reageren. Maar dat ging boven verwachting goed.

Vanaf 1 juli mochten de fysio praktijken weer open. We zijn daar verder gegaan. Nog steeds twee keer per week naar Joyce en thuis oefenen. Maar nog niet squashen of korfballen, helaas. Op dat moment werd het weer wat minder, regen/wind en kou. Dus op tijd naar binnen😊.

Maar het sporten kunnen uitbreiden met een bootcamp buiten. Weer een stap verder in het traject.

Na acht maanden gingen de sportcentrums open en ben ik begonnen met squashen. Met de “tips en trucs” van Joyce langzaam van start gegaan. Hier geldt nog steeds geduld hebben. Niet te snel willen gaan. Begin met een warming up. Een kwartier squash en dat is het. Daarna steeds met een kwartier uitbreiden. Nog steeds de warming up blijven doen. 

Inmiddels met fysio teruggegaan naar een keer per week. Het eind is in zicht. Maak nu weer stappen in mijn revalidatie. Het gaat ineens hard vooruit. Dat geeft een goed gevoel. Je wordt beloond voor je inzet.

Na tien maanden van revalideren hebben we ons doel bereikt. Hersteld van mijn achillespeesruptuur. Het vertrouwen in je lichaam komt weer terug. Je kan weer volop sporten.

Zonder het geduld, enthousiasme, kennis en meedenken van Joyce was ik niet zover gekomen. Daarom verdient Joyce van mij een pluim en ben ik blij met haar hulp.